Evenementen, Beurzen, Workshops, Masterclasses en nog veel meer….


Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
dec 9

Landleven Winter

9 december 2022 @ 09:00 - 11 december 2022 @ 18:00

Achter de schermen zijn we druk met de voorbereidingen van het grootste winterse feest van het jaar, Landleven Winter!

Op 10, 11 en 12 december 2021 vindt de vijfde editie van Landleven Winter weer plaats in het Nederlands Openluchtmuseum. Vele enthousiaste standhouders hebben zich al aangemeld, het programma is een feit en het wordt weer het warmste winterevenement van het land!

Met pijn in ons hart en het nodige verdriet hebben wij moeten besluiten om Landleven Winter 2021 uit te stellen. De verslechtering van de situatie rondom Covid-19 de afgelopen dagen en de daarbij behorende maatregelen en aanscherpingen brengen veel onzekerheid met zich mee. Doordat Landleven Winter een grootschalig evenement betreft met veel bezoekers is het risico te groot om een veilig en Landleven-waardig evenement te kunnen organiseren. Maar ondanks de teleurstelling kijken we liever vooruit en verwelkomen we je graag op 9, 10 en 11 december 2022. Waar we het Landleven-feest nog groter gaan vieren!

Programma

DEMONSTRATIES, WORKSHOPS EN ACTIVITEITEN

Er is veel te zien op Landleven Winter, maar ga ook zelf aan de slag. Volg een leerzame of creatieve workshop, steek wat op tijdens een informatief hoorcollege, ontdek het museum aan de hand van een prachtige puzzeltocht en laat je vermaken bij één van de boeiende demonstraties.

BROODBAK-WEDSTRIJD

Landleven presenteert tijdens Landleven Winter: de Landleven broodbakwedstrijd! Bak je lekkerste brood en vertel ons waarom juist jouw brood zo goed bij Landleven past. Gebruik je bijvoorbeeld meel van je lokale molen, bak je het in een zelfgebouwde houtoven of is het een familierecept?

Elke dag mogen de broden ingeleverd worden bij de Landleven stand op de Landleven Winter-markt. Een jury beoordeelt dagelijks alle heerlijke en mooie broden en roept per dag een winnaar uit. Als winnaar krijgt u een prachtige Mockmill 100 graanmolen ter waarde van € 229,- en ook krijgt je brood, samen met de andere twee winnende broden een plekje in het magazine!

NB: Het is belangrijk dat je naast je brood ook het ingevulde deelnameformulier inlevert met daarop het recept en uitleg waarom dít brood een geweldig Landleven-brood is. Het deelnameformulier vind je op de site van de organisator.

STOOKCURSUS

Wil je alles te weten komen over hoe je zelf een goed vuur stookt, veilig en zonder overlast? Schuif dan aan bij de stookcursus van Wijbrand Pauw.

CREATIEVE WORKSHOP MET DOEN & HOUT


Kom met je kinderen langs bij Doen & Hout en ga creatief aan de slag met hout. De houten blokjes schuren, afnemen en daarna een mooie winterse sticker plakken. Deze sticker ga je inkleuren en na het drogen ga je aan de slag met de afwerking. Een

WINTERS WINDLICHT

Landleven Winter is niet compleet zonder de creatieve workshops van Alie van Veldhuizen. Schuif aan en maak onder haar enthousiaste begeleiding een sfeervol windlicht. Patronen, modge, kunstsneeuw en glaswerk, alles staat voor je klaar. Een absolute parel op tafel, schouw of bij de voordeur. Het is niet mogelijk om te reserveren voor deze workshop. Meer informatie

En nog veel meer. Kijk snel op de site van de organisatie voor het complete programma.

STANDHOUDERSLIJST

Als bezoeker van Landleven Winter snuffel je uren rond op de markt. De markt is uniek, sfeervol en een mooie vertaling van het magazine Landleven. Benieuwd wie er op de Landleven-markt te vinden zijn? Bekijk hier alvast de standhouderslijst van 2021.

Gegevens

Begin:
9 december 2022 @ 09:00
Einde:
11 december 2022 @ 18:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
https://www.landleven.nl/evenementen/landleven-winter/

Locatie

Open Lucht Museum Arnhem
Hoeferlaan 4
Arnhem, 6816 SG Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie