Evenementen, Beurzen, Workshops, Masterclasses en nog veel meer….


Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
feb 1

Glow Eindhoven

1 februari @ 03:46

Evenement Navigation

De meest innovatieve lichtinstallaties van nationale en internationale kunstenaars toveren Eindhoven van 6 t/m 13 november 2021 opnieuw om tot grootste openbare lichttentoonstelling, met als thema Moved by Light. Dit thema is er niet voor niets. Want GLOW groeit, anticipeert, verandert en strekt zich uit!

Editie 2021 Moved by Light, vindt – in tegenstelling tot andere edities – dit jaar plaats op vier verschillende locaties in Eindhoven:

  • Centrum
  • Strijp S/ Strijp T
  • Campina
  • TU/e (Technische Universiteit Eindhoven)

In ieder van de vier gebieden staan diverse lichtkunstwerken. De gebieden zijn afzonderlijk van elkaar of op verschillende dagen te bekijken. Er zal naar, tussen en in de gebieden geen route worden aangegeven, enkel de locatie van de lichtkunstwerken. Dit stimuleert mensen om ‘door het licht te worden bewogen’, om zelf andere centrumgebieden van Eindhoven op te zoeken en te verkennen. “Je ziet de stad hierdoor met nieuwe ogen. Je beweegt, leert nieuwe plekken, kunstenaars, mensen én hun verhalen kennen”, aldus directeur van Stichting GLOW, Ronald Ramakers. GLOW is er voor iedereen die erin gelooft dat lichtkunst voor verbinding en ontmoeting zorgt. De uitbreiding naar andere delen van de stad maakt het bovendien mogelijk meer uiteenlopende kunstwerken te tonen. Want elk gekozen gebied heeft een eigen identiteit, architectuur, geschiedenis en karakter. Door de kunstwerken over deze vier locaties te verspreiden, wordt GLOW 2021 extra inspirerend en uitnodigend. Bovendien zorgt de verspreiding ervoor dat GLOW verder kan groeien als een wereldwijd landmarkevent voor en door Eindhoven.

Daarnaast zijn er deze editie op twee locaties in Eindhoven satelliet projecten:

  • Nuenen – De bekende zonnebloemen van Hugo Vrijdag die worden geplaatst bij de molen in Nuenen.
  • High Tech Campus Eindhoven – Een water- en lichtshow ontworpen door het Franse gezelschap Aquatique Show.

De stappenteller mag deze dagen weer aangezet worden. De afstand van het voormalige Campina-complex naar Strijp zal zo’n 5.000 stappen bedragen – dat is de helft van de aanbevolen dagelijkse oefening! Een zeer gezonde bijkomstigheid.

GLOW 2021 verspreidt zich over meerdere gebieden. In ieder van deze gebieden staan meerdere lichtkunstwerken. De gebieden zijn afzonderlijk van elkaar of op verschillende dagen te bekijken. Er zal naar, tussen en in de gebieden geen route worden aangegeven.

Enkel de locaties van de lichtkunstwerken zullen worden aangeduid op een plattegrond. Deze plattegrond verschijnt binnenkort op de website van Glow. Tijdens GLOW is er een fysieke plattegrond te koop.

Gegevens

Datum:
1 februari 2023
Tijd:
03:46
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Eindhoven
Eindhoven, Nood Braband Nederland + Google Maps