Evenementen, Beurzen, Workshops, Masterclasses en nog veel meer….


Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
jul 3

Fotofestival Naarden

3 juli 2021 - 29 augustus 2021

Evenement Navigation

Sinds 1989 wordt tweejaarlijks in de vesting van Naarden het FotoFestival Naarden georganiseerd. Na 30 jaar is het festival uitgegroeid tot het belangrijkste fotofestival van Nederland. Toonaangevend, compleet, hoge kwaliteit en prikkelend zijn sleutelwoorden die het FotoFestival Naarden kenmerken. De context van de historische vestingstad geeft extra betekenis aan de foto’s – een dimensie die maakt dat je een bezoek aan het festival niet snel vergeet.

De editie van het FotoFestival Naarden 2021 zal openen op zaterdag 8 mei 2021 en doorlopen tot en met zondag 11 juli 2021. Net als in 2019 zijn de curatoren voor FotoFestival Naarden 2021 fotograaf Koos Breukel en fotohistoricus Hedy van Erp. Zij stelden het hoofdthema vast voor de editie: Permanent Vacation.

THEMA PERMANENT VACATION
‘I guess the point of all this is that after a while something tells you, some voice speaks to you. And that’s it; time to split. Go someplace else. People are gonna be basically the same, maybe use some different kind of refrigerator or toilet or something but this thing tells you… and you have to start to drift. You may not even wanna go.’

(Aloysius Parker in Permanent Vacation, Jim Jarmusch, 1980)

FotoFestival Naarden 2021 is een multimedia groepstentoonstelling met fotografie, installaties en videokunst. Met het thema verlaten we de buitenbeentjes en de paradijsvogels van Marvelous Misfits – de succesvolle editie van 2019 waarbij de nadruk lag op portretten. Het nieuwe thema gaat echter evenmin over stereotyperingen. De vacation in de titel verwijst niet naar de jaarlijkse windstilte die lichamelijke ontspanning en geestelijke rust en reiniging biedt. In plaats van de staat van rust die ontstaat als de out of office reply wordt aangezet, is Permanent Vacation een levenshouding en een strategie van onafhankelijkheid.

Gegevens

Begin:
3 juli 2021
Einde:
29 augustus 2021
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://www.fotofestivalnaarden.nl/nl

Locatie

Naarden
Naarden, Nederland + Google Maps